Anyajegy műtét

A megváltozott, rákgyanús, vagy rossz helyen lévő, sérült anyajegyek eltávolítását műtéti kimetszéssel végzem, érzéstelenítő injekció beadása után.

Az anyajegyek eltávolítása során a szakma szabályait szigorúan betartom, vagyis szikével metszem ki az anyajegyeket, ugyanis lézerrel, elektrokauterrel tilos anyajegyet eltávolítani. Az anyajegyekből soha nem vágok ki darabokat, nem veszek mintát belőlük, hanem egyben, úgynevezett biztonsági zónával, babérlevél alakban kimetszem őket. A biztonsági zóna az anyajegy és a metszés széle közti távolság, melyet a szakmai előírás határoz meg.

Hogyan történik az anyajegy műtét?

Az anyajegy műtétet mindig megelőzi az anyajegy vizsgálata, pontos helyének, méretének, alakjának színének leírása, adott esetben az anyajegy fotózása.

Kijelölöm az anyajegy körül a metszés határait, vagyis a biztonsági zónát, és fertőtlenítem a területet. Metszés előtt az anyajegy környékét érzéstelenítem injekcióval, az anyajegybe soha nem szúrok bele. Steril körülmények között az anyajegyet babérlevél alakú metszéssel eltávolítom, majd a sebet néhány öltéssel összevarrom.

Varratszedést az arcon, nyakon a műtét után 1 hét múlva végzem, mellkason, hason karokon, lábakon 2 hét múlva, háton 3 hét múlva szedek varratot.

A kimetszett anyajegyet szövettani vizsgálatra küldöm a Kenézy Kórház Pathológia Osztályára, ahol bőr szövettanász szakember végzi a vizsgálatot, az eredmény általában 7-10 nap alatt érkezik meg.

 A kimetszett anyajegyeket munkatársunk viszi el a Pathológiára, soha nem adjuk oda a betegnek a mintát.

Az eredményt e-mailben is el tudjuk küldeni, igény szerint, postán mindig kiküldjük, nem őrizzük a leleteket.

Terhesség alatt lehet-e végezni anyajegy műtétet?

A terhesség nem akadálya az anyajegyek eltávolításának.

Mi történik, ha nem távolítjuk el időben a gyanús anyajegyet?

Ha egy anyajegy rákgyanús, akkor minden esetben javasolt az eltávolítása minél hamarabb. Ha nem távolítjuk el az anyajegyet, akkor elrákosodhat, áttétet adhat a nyirokcsomókba, a nyirokkeringésen keresztül, vagy a véráramba kerülő daganatos sejtek távoli szervekbe, agyba, tüdőbe, a bőr távoli részébe is áttétet adhatnak.

Mi történik, ha az eltávolított anyajegyről kiderül, hogy rosszindulatú?

Ebben az esetben a szövettani eredménnyel átirányítom a beteget a megfelelő szakrendelésre, ahol a szükséges további vizsgálatokat és kezeléseket elvégzik.

Foglalj időpontot online!

vagy

Jelentkezz be telefonon: 06302193703

Szemölcs, lógó szemölcs (fibroma) műtét

Sokféle szemölcsöt különítünk el a bőrön. Vannak napfény okozta szemölcsök, dörzsölés, mechanikai károsodás okozta lógó szemölcsök, és vírusos eredetű szemölcsök.

Szemölcs műtétet csak 14 éves kor fölötti vendégeknél vállalok.

A szemölcsök bármely fajtáját el lehet műtéti úton távolítani. A szemölcs alá, és környékére adott injekcióval történő érzéstelenítésben elektrocauterrel, mely egy nagy frekvenciás sebészi kés, vérzés nélkül távolítom el a szemölcsöket. A sebek 7-10 nap alatt tökéletesen begyógyulnak. A műtét után 24-48 óráig nem érheti a sebeket víz. Utókezelésként, hogy szépen gyógyuljanak a sebek sebgyógyító krémet szoktam javasolni.

 Miről kérek tájékoztatást műtét előtt?

Véralvadás gátló szerek szedése

  • Szívbetegség

  • Beültetett pacemaker

  • Pánik betegség

  • Cukorbetegség

  • Vérzékenység

  • Jódérzékenység

Garancia

  1. Szakmai garancia: az anyajegyeket mindig a szakma szabályai szerint távolítom el, nem alkalmazok a kimetszéshez lézert, vagy elektromos kést.

  2. Teljes körű anyajegy ellátás garancia: az anyajegy vizsgálatától, a műtéten át, a szövettannal bezáróan az anyajegyek eltávolításához minden szükséges beavatkozást elvégzünk.