A botox kezelés az egyik legnépszerűbb és legjobb eljárás a homlok mimikai ráncainak és a szarkalábak eltűntetésére.

Mégis, hogy lehet az, hogy annyira félnek tőle a vendégek?

Az alábbi mondatokat az esztétikai konzultációimon hallottam: 

-félek, mert lárva arcom lesz

-lebénulnak az izmaim

-a botox egy méreg

-merev lesz az arcom, nem szeretném

-nem szeretném túlzásba vinni

-ha egyszer elkezdi az ember, akkor nem lehet abbahagyni, folyamatosan kell kezelésre járni

 

Ha valaki mégis legyőzi ellenérzéseit, talál egy képzett orvost, aki szakszerűen tájékoztatja a kezelésről, jól adja be a botox injekciót, akkor 2 nap múlva az ember boldogan néz a tükörbe, hogy milyen szép lett az arca.

Azonban elég egyszer megtapasztalni, hogy milyen egy elrontott botox, és a vendégnek soha többé nem lesz bizalma ahhoz az orvoshoz. A botox kezelés elvégzéséhez tehát nagy gyakorlat kell, sok a buktatója, viszont az egyik leghatékonyabb kezelés a ráncok ellen. Ismerni kell a hibázási lehetőségeket, és hogy azokat adott esetben hogyan korrigáljuk.
Ezen kívül még azzal is számolnunk kell, hogy ami az egyik páciens szerint tökéletes, szép, az a másik szerint borzalmas-szóval nem könnyű feladat, mert a vendégünket ismerni kell ahhoz, hogy a maximumot tudjuk nyújtani.

Az arc és a lélek anatómiáját is ismernünk kell.

Én saját több mint tíz éves tapasztalatom alapján vallom, hogy az esztétikai kezelések alapja a botox kezelés. Gyorsan elvégezhető, látványos, személyre szabható, és ráncmegelőző hatása van. Valóban túlzásba lehet vele esni, annyira látványosan ráncmentessé teszi az arcot. Az én véleménye szerint csak azokat a ráncokat kell kezelni, amelyek zavarják az embert, és évente egy vagy két kezelés bőven elegendő.

„Lárva Arc”

Általában a homlok lesz mozdíthatatlan, ez kölcsönöz a mimikátlan arcnak fagyott kinézetet. Láttam „celebeknél”, hogy az egész arcuk szinte lefagyott, csak a szájuk mozog.

Itt nem feltétlenül hiba történt az injekció adásakor, a kezelőorvos kicsit túldozírozta a botox injekciót. Én a kezelések során arra törekszem, hogy ne a mimikája szűnjön meg a páciensnek, hanem a ráncai.

Ha ilyen „túlbotoxolás” történik, akkor elegendő megvárni, amíg a hatás elmúlik.

Nem igazán hihető, hogy Nicole Kidman életében csak egyszer botoxoltatott, ahogyan azt állítja, mert a bal oldali fotó kb. 20 éve készült, a jobb oldali napjainkban.

„Háztető” szemöldök

A szemöldök íve majdnem 45 fokos szögben áll, mintha folyamatosan csodálkozna az ember, ráadásul mellette ráncok jelenhetnek meg.

Ezt a hibát nagyon könnyű korrigálni, egy megfelelő ponton beadott injekcióval. Bátran kérjük a kezelőorvost, ha ez megtörténik, hogy korrigálja, ez általában nem kerül semmibe.

A homlokban nehézérzés keletkezik, a szemöldökök lógnak

Általában túlbotoxolás miatt történik meg, elnehezül a homlokunk, azt is szokták mondani, hogy egybe mozog, nincs mimika. A szemöldökök vízszintessé válnak, olyan érzés, mintha az ember nem tudná teljesen kinyitni a szemét.

Valódi szemhéjcsüngés (ptosis)

Manapság már nagyon ritka, ha mégis ilyen fordul elő, azonnal vissza kell menni a kezelőorvoshoz.

Bal szem ptosisa, nem csak botox kezelés miatt alakulhat ki

Asszimmetrikus száj

Főleg a száj mozgása közben feltűnő, hogy asszimmetrikusan mozog a két oldal, tehát a száj egyik oldala kevésbé mozog, vagy, ha a páciens mosolyog, az egyik oldalra nem tudja úgy húzni a száját.

A megoldás, ki kell várni, míg az injekció hatása elmúlik.

Egyik oldalon a szájzug csüng

Szerencsére ez is ritkán fordul elő, ha a szarkalábakba adott botox a száj sarkát emelő izmokba is bejut, akkor ezeket lebénítja.

Várni kell, amíg elmúlik az injekció hatása.

Forrás: www.allaboutvision.com

Az alsó szemhéj bőre botox után ráncos lesz

Ez a probléma akkor fordul elő, ha a szarkalábakba túl sok botox injekció került. A szem körüli izom elgyengül, és az alsó szemhéj bőre beráncosodik.

A megoldás, hogy ilyen esetekben nem adunk botoxot a szarkalábakba, vagy szóba jön még egy alsó szemhéj plasztikai műtét.

Forrás: http://emedicine.medscape.com

Laza alsó szemhéj esetén nem a várt eredményt hozza a botox kezelés, helyette inkább szemhéjplasztika jön szóba

A botox kezelés az egyik leghatékonyabb ránctalanító kezelés, megfelelően képzett orvos kezében.