Lehet, hogy érlelődik benned az elhatározás, hogy elmenj egy esztétikai kezelésre, de hogyan választasz olyan kezelést, ami a te problémádra való, és az általad várt eredményt hozza?

Ha rákeresel a kulcsszavakra, a Google rengeteg találatot fog neked adni, talán túl sokat is. Aztán körbekérdezel az ismerősök között, hogy jártak-e már hasonló kezelésen, és, ha igen, mi volt a tapasztalatuk. Aki járt már ilyen kezelésen, lehet, hogy titkolja, és megint nem jutsz hozzá megfelelő információhoz, de az is lehet, hogy nem voltak jó tapasztalatai, és csak rémtörténeteket fogsz tőle hallani, akár mások történeteit, mert az emberek a rossz dolgokról hamarabb beszámolnak, mint a jóról. A rémtörténeteket a félresikerült botoxról, vagy ráncfeltöltésről általában szívesebben elpletykálják, akár úgy is mintha nem velük esett volna meg. Te viszont megint nem kaptál érdemi információkat, hogy dönteni tudj. Az is gyakran előfordul, hogy pusztán irigységből le akarnak beszélni, nehogy te jobban nézz ki, mint ők, ezért hallgatják el, hogy milyen kezelésen voltak, nehogy más is elmehessen, vagy egyszerűen csak nem merik bevallani.

Mégis akkor hogyan lehet megfelelő információhoz jutni, mielőtt időt, energiát, nem kevés pénzt szánsz rá? Ráadásul ott a kockázat, hogy a kezelés után nem fog tetszeni az eredmény, esetleg te nem azt kaptad, amit vártál?

Ebben szeretnék segíteni, mert ez rendkívül fontos döntés, ami hosszú távon örömet, vagy csalódást okozhat.

Amikor elkezdtem az orvosi esztétikai kezeléseket, rájöttem, hogy a sikeres kezelés számomra nem mindig ugyanazt jelenti, mint a vendég számára. Őszintén bevallom, hogy a segítő szándékom időnként belevitt, hogy olyan eseteket is elvállaljak, amikor nemet kellett volna mondanom, mert a vendég elvárása irreális volt, a lehetőségekhez képest. Ennyi év tapasztalata azonban sokat jelent, a saját bőrömön (ezt szó szerint értsd, mert a kezelések nagy részét, sőt extrém fájdalmas, hosszan gyógyuló kezeléseket magamon is elvégeztem) tapasztaltam meg, hogyan érdemes egy esztétikai konzultációt megtartani, hogy a kezelés után mindkettőnknek sikerélménye legyen. Volt olyan is, hogy a vendéggel nem értettük egymást, elbeszéltünk egymás mellett, és épp az ilyen esetet nem kellett volna vállalnom, mert még képeznem kellett magam. A képzést követően viszont már tökéletesen tudtam, mire gondol, és nagyon hálás voltam neki, hogy nem hagyta annyiban. Az orvoslásban, és kiváltképp az esztétikában olyan gyorsan változnak a kezelési lehetőségek, hogy a szakember is csak a fejét kapkodja. Mindig is szerettem tanulni, szeretem a változást, fogékony vagyok az újdonságokra, de sajnos az is „trend” ma a piacon, hogy a valóban hatékony módszerek mellett rengeteg kevésbé hatásos, és ezzel együtt kiválóan marketingelt, hihetőnek látszó, drága,„forradalmian új” kezelési lehetőség van.

Azt javaslom, először tisztázd magadban, mi az, amin változtatni szeretnél, pl. csak a szem környéki ráncok zavarnak, vagy azt szeretnéd, hogy az egész arckaraktered fiatalosabbnak tűnjön?

Ha ebben a kérdésben nem tudsz dönteni, akkor inkább várj még, tudnod kell, hogy soha sem késő az esztétikában mindenki számára vannak lehetőségek, az viszont igaz, hogy nem tudunk egy 50 éves nőből, aki mondjuk dohányzik, 20 éven át szoláriumba járt, nyaranta rengeteget napozik, nem használ sem fényvédőt, sem hidratáló krémet, máról holnapra 30 évest „csinálni”.

Ha eldöntötted, hogy mi az, amin szeretnél kicsit változtatni, és amitől szebbnek érzed magad, akkor döntsd el, hogy mekkora „áldozatot” vagy hajlandó ezért hozni. Ez alatt azt értem, hogy például el tudod-e fogadni, hogy az általad várt eredmény eléréséhez botox injekciót kell kapnod? Konzultációimon ez rendszeresen felmerül, hogy az általam javasolt leghatékonyabb kezelés az adott problémára, nem jöhet szóba, mert a vendégnek tűfóbiája van. Ilyen esetben sajnos csak kevésbé hatékony nem tűs kezelésekre van lehetőség.

Milyen a fájdalomtűrésed? Ha alacsony, akkor a tűs kezelések neked nem fognak megfelelni.

Azt viszont biztosan mondhatom, hogy a hatékony, látványos, eredményes kezelésekhez tű, vagy plasztikai sebész szikéje szükséges.

Ezzel is érdemes tisztában lenni. Vannak tű nélküli megoldások, de arra készülj fel, hogy azokra sokkal többször kell menni, és az eredmény csak rendszeres kezelésekkel és az otthonra javasolt krémekkel lesz hosszú távon (évek) eredményes.

És egy utolsó kérdés: Mennyit szánsz magadra?

Ez tudom, hogy kényes téma, és az esztétikai kezelésekről már eleve sokan lemondanak, mert túlságosan drágának találják őket.

Mi tagadás, ez így van. Hogy miért van így, az lehet egy következő blogbejegyzés tárgya.

Én nagyon komolyan veszem a vendégeim elégedettségét, mert hosszú távra tervezek, így garanciát vállalok a kezelésekre. Meglepett? 100 % pénz visszafizetési garancia van az esztétikai kezeléseimre. Én mindenkinek, aki most gondolkodik azon, hogy elmenjen arckezelésre, azt javaslom, hogy vegyen részt egy konzultáción, mert sokkal több információhoz jut szakembertől, mint ha ismerősöket kérdezget, vagy a neten véleményeket olvasgat vadidegenektől. Persze mások tapasztalata alapján ki lehet szűrni, hogy hova ne menj, de ha konkrét információt szeretnél, mindenképp fordulj szakemberhez.

Remélem, tudtam segíteni, ha kérdéseid vannak, írj nekem a Varga Esztétika Facebook oldalán privátban messengeren.