A pattanás után megmaradó hegek és pigment foltok egy életen át nyomot hagyhatnak bőrünkön, így rontják önértékelésünket, önbizalmunkat. A legújabb klinikai tanulmányok szerint azonban ezeknek a kezelése már nem tart évekig, akár 6 hónap alatt is megszabadulhatunk tőlük.

Milyen módszerrel lehet megszabadulni a pattanás utáni hegektől?

Két kezelés kombinációjával, a Mezopen+kémiai hámlasztás kezeléssel, vagyis az általunk Mezopeelingnek nevezett kezeléssel egészen fantasztikus eredmények érhetőek el a pattanás utáni hegek, pattanások, de még a pigment foltok kezelésében is.

Az orvostudomány már 1950 óta ismeri és alkalmazza a mikrotűs kezeléseket, melyek során apró szúrásokat ejtünk a bőrön, és kezdetben ezeken a szúrcsatornákon keresztül hatóanyagokat juttattak be a bőrbe. A további kutatások során felismerték, hogy a szúrások által elindított sebgyógyító folyamat során a bőrben új kollagén keletkezik. Tehát a millió apró tűszúrás millió apró kollagén képződési pontot jelent, mely által a bőr feszesebb, rugalmasabb lesz.

A kémiai hámlasztás szintén egy nagyon régi módszer, már az ókorban is alkalmazták bőrmegújításra. Manapság az egyik legnépszerűbb kezelés az orvosi esztétikában. Rendkívül szép eredményeket érünk el alkalmazásával elsősorban a pattanásos problémák megoldásában, és az apró felületes ráncok, hegek kezelésében.

Hogyan történik a Mezopeeling kezelés?

  1. Kezelés előtt 40 percig érzéstelenítjük a bőrt, majd alapos arctisztítás után következik a MezoPen kezelés, mely során egy toll méretű eszközzel, melynek a végén 12 darab tű van, az egész arcon tűszúrásokat ejtünk.

  2. A tűszúrások után következik a kémiai hámlasztás, mely alatt triklórecetsavval vagy glikolsavval beecseteljük a bőrfelületet.

  3. A kezelés befejezéseként bőrnyugtató krémet alkalmazunk.

  4. Mi történik a kezelés után?
    Másnap bőrünk feszül, de a pirossága egyre múlik, majd a 2., vagy 3. napon megkezdődik a bőrfelszín lehámlása, ez általában 3-4 napot vesz igénybe, és megjelenik alatta egy új, életteli bőr.

Kinek ajánlom a kezelést?

A két lépéses Mezopeeling kezelést serdülőktől felnőttekig azoknak ajánlom, akik szeretnének meggyógyulni a pattanás utáni hegekből, nem akarják egész életükben viselni a hegeket, szeretnének újra sima, egyenletes arcbőrt.

Milyen előnye van még a Mezopeeling kezelésnek?

Mivel kezelés előtt érzéstelenítjük a bőrt, a kezelés nem fájdalmas, kezelés után enyhe feszülő érzés tapasztalható. A kezelés nem vesz igénybe hosszú órákat, érzéstelenítéssel együtt kb. 90 perc. Kezelés után a bőr hamar regenerálódik, lehet akár 5 nap, általában 1 hét a teljes regenerálódási idő. Nagy előnye még ezen kívül a kezelésnek, hogy a pattanások is kezelhetőek, mégpedig gyógyszerszedés nélkül.

Foglalj időpontot online!

vagy

Jelentkezz be telefonon: 06302193703

Ismerkedj meg a kezelt vendégeink sikertörténeteivel:

28 éves hajdúböszörményi fiatal hölgy, aki kétségbeesve fordult hozzánk, mivel sajnos egy rosszul sikerült esküvő előtti próbasmink tönkretette a bőrét. Az arcán gyulladt pattanások jelentek meg, melyek után lilás színű pigment foltok maradtak a bőrén. A probléma szerencsére nem régóta állt fenn, ezért egy Mezopeeling kezelés után már eltűntek a gennyes pattanások, halványodtak a lilás foltok, és nem alakultak ki hegek az arcán. Boldogan készülődhetett a nagy napra, az esküvőjére.

P.G.

16 éves tanuló az édesanyjával kereste fel rendelőnket, azzal a kéréssel, hogy az évek óta tartó pattanásos problémákra gyógyszerszedés nélkül szeretettek volna megoldást találni, mivel korábban már több alkalommal szedett gyógyszert a fiatalember, és a pattanásai mégis kiújultak. A Mezopeeling kezelés és a megfelelő pattanás elleni készítmények hatására két alkalom után látványos javulást tapasztaltunk, a hegek kisimultak, a pigment foltok halványodtak, és a pattanások fél év után sem tértek vissza.

K.S.
Foglalj időpontot online!

vagy

Jelentkezz be telefonon: 06302193703

Kérdések, amik felmerülhetnek:

Fájdalmas-e a kezelés?
A kezelés előtt érzéstelenítő krémet alkalmazunk, így általában csak enyhe diszkomfort érzés társul a kezeléshez. Ha mélyhámlasztást végzünk, az a kezelés után húzó, feszülő érzést okoz.

Van-e a kezelésnek mellékhatása?
A kezelés után a bőr kipirosodhat, ezt azonban megfelelő nyugtató krém alkalmazásával tudjuk kezelni.

Kell-e a kezelés miatt szabadságot kivennem?
Nem szükséges, a mély hámlasztás kivételt képezhet, ilyenkor lap szerint válik le a bőr, szóval, ha emberekkel dolgozol, kellemetlen lehet, mivel ezt alapozóval sem lehet elfedni, de volt olyan vendégünk, aki laborban dolgozik, ő nem vett ki szabadságot a kezelés után.

Kell-e fényvédőt használnom?
A kezeléssorozat megkezdése előtt és befejezése után 6 hétig szigorúan magas faktorszámú fényvédő krém alkalmazása szükséges, amennyiben napfényes helyre kirándulsz, síelni mégy, a szolárium használat viszont egyértelműen tilos, hiszen az UV sugárzás hatására a bőr pigmentálódhat. A szolárium használat öregíti, ráncosítja a bőrt, tehát ellenünk dolgozik, olyan, mintha magas Déva várát próbálnánk felépíteni, de mindig összedől. Tehát vagy szolárium, vagy Mezopeeling kezelés, a kettő együtt nem megy.

Összesen mennyi időt kell szánnom egy kezelésre?
A kezelés időtartama általában 90 perc.

Mehetek-e sportolni a kezelés napján?
Sem a sportolás, sem a szauna használat nem javasolt a kezelést követő 3 napon át.

Elegendő szokott lenni egy kezelés, vagy több kezelés is kell?
Ez a hegek mélységétől függ, lehet, hogy egy kezelés is meghozza a várt eredményt, de akár 4 kezelés is szükséges lehet.

Használhatom-e a megszokott arcápoló krémemet a kezelés előtt és után?
Ez a kezelés speciális orvosi esztétikai beavatkozás, meg van szabva, hogy a kezelés előtt és utána milyen krémeket kell alkalmazni. Tehát, ha nem tartjuk be a kezelési protokollt, veszélyeztetjük a gyógyulásunkat, akár pigment foltok, vagy gyulladás, pattanások is kialakulhatnak egy nem megfelelő kozmetikai termék alkalmazásától.

Visszatérhetnek-e a hegek a kezelés után?
Nem, Mezopeeling kezelés végleges megoldást nyújt a hegekre, viszont az lehet, hogy egy kezelés nem hozza meg az elvárt eredményt, mert túl mélyek a hegek, ilyenkor több kezelés szükséges.

Ha pattanások, hegek és pigmentfoltok egyszerre vannak a bőrömön, alkalmazható-e a Mezopeeling kezelés?
Igen, kiváló eredményt nyújt a pattanások ellen is.

Milyen okok lehetnek amiért nem tudjuk elkezdeni a kezelést?

  • Aktív szolárium használat, a legutolsó szoláriumozás után 6 hetet várni kell, hogy a kezelést el tudjuk kezdeni

  • A-vitamin származék hatóanyagú gyógyszer szedése alatt nem alkalmazható a kezelés, a gyógyszer szedésének befejezése után 6 hónapot kell kihagyni, hogy elkezdhessük a kezelést.

  • Terhesség, szoptatás alatt nem alkalmazzuk a kezelést.

  • Cukorbetegség.

Milyen szövődményei lehetnek a Mezopeeling kezelésnek?
A szövődmények rendkívül ritkán fordulnak elő, de lehetséges a kialakulásuk, pl. pigment foltok a kezelés után, fertőzés, elhúzódó hámlás. Ha bármit tapasztalunk azonnal vissza kell menni a kezelőorvoshoz.

További kérdésed van a kezeléssel kapcsolatban?

Hívj minket: 06302193703

VÁRUNK SZERETETTEL!

Foglalj időpontot online!

vagy

Jelentkezz be telefonon: 06302193703

Soha ne feledd: SZÉP VAGY!

Dr. Varga Viktória
A Hélia-D Professional bőrgyógyász szakértője