Pattanások kezelése

Bár sokan azt gondolják, hogy a pattanások a serdülőkorral járó természetes állapot részei, azonban nagyon könnyen súlyossá válhat egy pattanásos bőrbetegség. A pattanásos bőr nem csak serdülő kori probléma, hanem nagyon gyakran felnőtteket is érint, főleg a nők körében gyakori, terhesség, vagy fogamzásgátló gyógyszer elhagyása után.

A pattanásokat az okozza, hogy a faggyú és a baktériumok mennyisége megnő a bőr faggyúmirigyeiben, ezzel együtt a faggyúmirigy kivezető nyílása elszarusodik, és nem tud kiürülni a faggyú a bőr felszínére. A faggyúmirigyek begyulladnak, és megnövekszenek. A miteszerek olyan pattanások, ahol a faggyú felszaporodik, és a kivezető nyílás elzáródása miatt letokolódik. A nyílt miteszerek fekete pontokként jelennek meg a bőrön. A fehér miteszerek teljesen le vannak zárva, a bőr felszíne alatt.

Pattanások kialakulásának okai lehetnek:

  • genetikai, öröklött hajlam

  • faggyútermelés növekedése

  • baktériumok szaporodása a faggyúban

  • hormonális okok

  • gyulladás

  • egyszerű szénhidrátokban gazdag étrend, környezeti tényezők

A pattanások kezelésére, és a súlyos esetek megelőzésére én bőrgyógyászként a legkorszerűbb hatóanyagokat és kezeléseket alkalmazom.

Miért kell kezelni a pattanásokat?

Mert a pattanásos bőr lelki problémákat okozhat, különösen serdülő korban.

Mert ha nem kezeljük őket, különösen a nyári hónapokban nagy veszélynek vannak kitéve a pattanásos betegek, mert akár néhány nap alatt is hirtelen rosszabbra fordulhat állapotuk, és heggel gyógyuló, mély pattanások jelenhetnek meg a bőrükön.

Mi történik, ha nem jössz el hozzám a pattanásaid miatt?

Életre szóló maradandó nyomot hagyhatnak a pattanások: mély hegeket, pigment foltokat.

Egyre több pattanás alakulhat ki a bőrödön, így nehezebb lesz kezelni.

Ha az otthon alkalmazott kezelésben nem a megfelelő krémeket, alapozót használod, egyre rosszabb állapotba kerülhet a bőröd.

Ha a fájdalmas, hosszadalmas kozmetikai kezeléseket választod, nyomkodással a bőr apró erei bevérezhetnek, begyulladhatnak, és maradandó gyulladás utáni pigment foltok alakulhatnak ki a bőrödön.

 Milyen kezelési módszereket javaslok a pattanásokra?

Kémiai hámlasztás:

Ez az eljárás a bőr meghatározott rétegének lehámlasztását jelenti. Sokan attól tartanak, hogy a hámlasztásos kezelés után napokig ki sem tudnak lépni az utcára, mert olyan nagymértékben hámlik a bőrük. A pattanások kezelésénél nem alkalmazunk mélyhámlasztást, csak a felső hámréteget távolítjuk el, tehát nem kell emiatt otthon maradni. Ezt a kezelést ősztől tavaszig végezzük, a nyári hónapokban nem lehet.

Mikor alkalmazzuk a felületes hámlasztásos kezelést?

Enyhe és középsúlyos pattanásos betegségnél, valamint a súlyos esetek megelőzésére. Ha már heggel gyógyuló súlyos esettel állunk szemben, akkor kiegészítő kezelésként alkalmazzuk bizonyos gyógyszeres kezelések mellé.

Milyen előnyökkel jár a hámlasztásos kezelés?

A kezelés nem fáj, enyhe égő érzéssel jár, mely percek alatt elmúlik.

Megelőzhető vele a súlyos esetek kialakulása.

Megelőzhető a bőr hegesedése.

Nem alakulnak ki a bőrön pigment foltok.

Hány alkalom szükséges a hámlasztásos kezelésből?

Egy kezeléssorozat 5 kezelésből áll, melyeket hetente végzünk, aztán 6 hét regenerálódási időszak következik.

A kezeléssorozat évente kétszer ismételhető, és havonta vagy kéthavonta egy-egy fenntartó kezelés és otthon alkalmazott napi bőrápolás szükséges.

Teljes gyógyulást hoz a kezelés?

Egy kezeléssorozattal látványos eredményt érünk el, azonban a pattanások addig újra és újra előjönnek, amíg le nem zajlik a hormonális változás serdülőkorban, vagy a felnőtt kori esetekben, meg nem szűnik a kiváltó ok.

Lehet-e gyógyszert szedni hámlasztásos kezelés mellett?

Bizonyos gyógyszereket, pl. antibiotikumot lehet, azonban isotretionin hatóanyagú gyógyszereket tilos szedni a kezelés előtt fél évvel, és a kezelés alatt.

Szoláriumozni, vagy napozni szabad-e a kezelés alatt?

A hámlasztás előtt legalább 2 héttel, és a kezeléssorozat után 6 hétig tilos a szolárium használat és a napozás, mert pigment foltok jelenhetnek meg a bőrön.

Az otthoni kezelésre kapok-e javaslatokat?

Minden esetben szükséges otthoni kezelés a hámlasztás alatt és utána, hiszen hosszú távon csak így tudjuk fenntartani az elért eredményeket. A legjobb minőségű termékeket szoktam javasolni, arclemosót, utókezelő krémet és fényvédőt. Ha szeretnél alapozót használni, ennek kiválasztásában is tudok megfelelőt javasolni.

Pattanás utáni hegek kezelése

A mély, gyulladt pattanások nagyon gyakran hegek hátrahagyásával gyógyulnak. A heges bőr komoly lelki problémákat okozhat egy életen át.

Hogyan kezelem a hegeket?

A hegek kezelésére a legjobb megoldás a Pixel peel eljárás, mely két technika ötvözésén alapul.

Hogyan zajlik a Pixel peel kezelés?

Első lépés a Mezopen kezelés:

A bőrt érzéstelenítő krémmel bekenjük, 30percig érzéstelenítjük, majd a krémet nagyon alaposan lemossuk. Ezt követően a bőrt fertőtlenítjük, és a Mezopen készülék vékony tűi segítségével a bőrön apró szúrásokat ejtünk.

Második lépés a kémiai hámlasztás:

A bőrt ismét lefertőtlenítjük, majd egyenletesen felvisszük a hámlasztó anyagot, mely az apró szúrásokon keresztül a bőr mélyebb rétegeibe jut. A kezelést egy bőrnyugtató, regeneráló maszk felhelyezésével fejezzük be.

A kívánt eredményt legalább 4 kezeléssel tudjuk elérni, 3 hetente egy alkalommal végezzük a kezeléseket.

Utóápoló, és fényvédő krémet javaslok otthoni használatra, mely meggyorsítja a hámlást, és a bőr regenerációját.

A hámlás a 2. napon kezdődik, 5 napig tart. A bőr megújul, a hegek kitelődnek.

Garancia

  1. Minőségi garancia a szolgáltatásokra: díjnyertes hámlasztó anyagokat alkalmazok, melyek tudományosan bizonyítottan hatékonyak, szigorú minőségi ellenőrzések mellett készülnek.

  2. Allergia garancia: amennyiben a tőlünk vásárolt, otthonra javasolt termék allergiát váltott ki, visszafizetjük az árát, ha visszahozod a terméket.

  3. Elérhetőségi garancia: a kezelés teljes ideje alatt bármikor el tudsz érni, ha kérdésed van, e-mailben, vagy Facebook messengeren, azonnal válaszolok, nem hagylak magadra, hiszem, hogy a kezelés csak akkor lesz sikeres, ha partnerek vagyunk benne.