Pigment foltok az arcon2018-04-08T13:55:24+00:00

A pigment foltok az arcbőrön leggyakrabban a napsugárzás, UV-sugárzás hatására alakulnak ki, de fertőzés, vagy pattanások gyógyulása után is keletkezhetnek pigment foltok. Gyakori, hogy terhesség alatt, a hormonális változások és az UV-sugárzás együttes hatására jelennek meg a bőrön májfoltok, melyek barnásszürke színűek, és szülés után is megmaradhatnak.

A pigment foltok ellen többféle kozmetikum elérhető a boltok polcain, azonban ezek nagy többsége hatástalan.

Milyen hatékony megoldásokat szoktam alkalmazni bőrgyógyászként a pigment foltok ellen?

Ha bőröd hajlamos foltosodásra, akkor minden reggel használj fényvédő krémet, évszaktól függetlenül, ezzel nemcsak megelőzheted kialakulásukat, hanem sokat teszel a bőröd öregedése ellen is.

Villanófény kezelés

A kezelés alapja, hogy az eszköz egy zafírkristály szűrőn keresztül nagy energiájú, széles spektrumú látható fényt bocsájt ki, melyet a bőrben lévő pigmentek felvesznek, és a leadott hőenergia hatására felbomlanak, majd a bőrünk saját „méregtelenítő” sejtjei segítségével ezeket a törmelékeket lebontja, és semlegesíti.

Az első két kezelés után 3 nappal úgy tűnik, mintha sötétedne a pigment folt színe, azonban a kezelés utáni első hét végére, amikor elindul a pigmentek lebontási folyamata, már látványosan elkezd halványulni a folt.

A kezelést hetente végezzük, ősztől tavaszig, 6 alkalom egy teljes kúra. A testünkön bárhol lévő pigment foltot lehet kezelni ezzel a módszerrel, leggyakrabban az arcon alakulnak ki pigment foltok, mert leginkább az arcunkat éri napfény. A kezelés előtt legalább 2 héttel tilos szoláriumozni, és a kezelés alatt és utána 6 hétig fokozott fényvédelem szükséges.

Kémiai hámlasztás

Pigment foltokra rendkívül hatékony megoldás, egyben kezeli az apróbb bőrhibákat, egyenetlenségeket, ráncokat, az arcbőrt feszesíti, élettelivé teszi.

Az eljárás során a letisztított, fertőtlenített bőrfelületre több rétegben 15 %-os triklórecetsav oldatot viszünk fel, majd befejezésként fényvédő krémet alkalmazunk. A kezelés alatt enyhe égő érzés tapasztalható.

Nem jár látványos bőrpírral, nem kell emiatt otthon maradni. A hámlás a 2. napon, az ajak környékén kezdődik, és 5 napig tart. Hámlasztás előtt 2 héttel tilos a szoláriumozás.

A kúra 4 kezelésből áll, melyeket 8 naponta végzünk. A kúra után 6 hétig tart a bőr regenerálódása, mely azonban hámlással már nem jár. Ez alatt a 6 hét alatt szintén nem szabad szoláriumozni, és fokozott fényvédelem szükséges.

Kiegészítő otthoni kezelés pigment foltos bőrre:

  • Melablock HSP 50 fényvédő krém: az UV sugárzás 98%-át kiszűri

  • Blending bleaching krém: pigment folt halványító krém, antioxidánsokkal

  • Atrofillin krém: egységesíti a bőr színét, fokozza feszességét