bőrgyógyászat

Ajakfeltöltés hyaluronsavval

A hyluronsavas ajakfeltöltés az orvosi esztétikában régóta alkalmazott módszer. A hyaluronsav ízületeink kenőanyaga, bőrünk irha rétegének rendkívül fontos molekulája. Nagy mennyiségű vizet tud megkötni, így feszesíti, hidratálja a bőrünket. Az évek folyamán fokozatosan csökken a szintje az ajkunkban

Számos vizsgálatot végeztek azzal kapcsolatban, hogy mitől néz ki egy arc öregnek, és arra a következtetésre jutottak, hogy elsősorban az ajak elkeskenyedése, és az arckontúr feszességének eltűnése, az arc „leesése” okozza a nem kívánt öregedési jeleket

Tehát, aki szeretné, hogy fiatalabbnak nézzék, annak ajánlott, hogy töltesse fel az ajkait.

Mi a különbség a hyaluronsavas és a tartós anyagokkal való ajakfeltöltés között?

A hyaluronsavat kémiai úton állítják elő, nem okoz allergiát, szennyeződésektől mentes. A kollagén állati eredetű, nagyon könnyen okozhat allergiás reakciót. A szilikon olaj mesterséges implantátum, alkalmazása rendkívül veszélyes, hosszú távon, akár 5 év múlva is szövődmények jelentkezhetnek. A szilikon olaj alkalmazása egészségre káros, Magyarországon nincs engedélyezve. Én kizárólag hyaluronsavat alkalmazok ajakfeltöltésre, mert saját tapasztalatom alapján, hosszú távon is biztonságos az alkalmazása.

Kinek javaslom a hyaluronsavas kezelést?

Aki szeretne telt, fiatalos ajkakat és a cél érdekében nem riad vissza a tűszúrások, és a feszítő érzés okozta kisebb fájdalom elviselésétől.

Hogyan történik a kezelés?

A kezelés előtt esztétikai konzultáció során kezelési tervet készítek, meghatározom a szükséges hyaluronsav mennyiségét.

Kezelés előtt 20 percig érzéstelenítő krémet kenünk az ajkakra, majd ezt követően apró szúrásokkal, kis mennyiségekben bejuttatom a hyaluronsavat az ajkakba.

Szükség esetén kezelés után jegeljük az ajkakat.

Mikor látható a kezelés hatása, és mennyi ideig tart?

A kezelés hatása azonnal látható, azonban 2-3 nap múlva a tűszúrások okozta duzzanat megszűnik, és ekkor lehet látni a végleges eredményt, ettől függően szükség lehet a hyaluronsav pótlására. Általában 6-9 hónapig tart a hatás, fokozatosan múlik el. Lehetnek kivételek, mert több tényezőtől is függ a lebomlás gyorsasága, így szélsőséges esetben van, akinek 3 hónap alatt lebomlik, van, akinek még 1 év múlva is látható a hatás.
Penge keskeny ajkakból nem tudunk Angelina Jolie szájat csinálni. Tehát fizikai korlátja van a bejuttatható töltőanyagnak.

Milyen szövődményei lehetnek a kezelésnek?

Mivel a hyaluronsav természetes anyag, nem állati eredetű, ezért ritka az allergiás reakció, és jó minőségű hyaluronsav ampulla alkalmazása mellet a csomóképződés is ritkán fordul elő a bőrben. A tűszúrások helyén bevérzés jelentkezhet, vagy enyhe duzzanat, nyomásérzékenység, de ezek napok, 1-2 hét alatt elmúlnak.

Ismételhető-e a kezelés?

Amennyiben szükséges, a hyaluronsav bármikor pótolható, óvakodni kell a túltöltéstől, mely megváltoztatja az arckaraktert, és elvész az ajkak természetes formája, és „kacsaszáj” lesz az eredmény. Én általában évente egy, vagy két kezelést szoktam javasolni.

Mi történik, ha nem alkalmazunk hyaluronsavas kezelést?

Az ajkak fokozatosan elvékonyodnak, az ajkak fölötti bőrön apró ráncok jelennek meg.

Mire figyeljünk, ha hyaluronsavas ajakfeltöltést szeretnénk?

  • Ezeket a beavatkozásokat csak orvos végezheti, kozmetikus nem jogosult injekciót beadni, tehát első és legfontosabb dolog, hogy válasszunk képzett, gyakorlott szakembert.
  • Az esztétikai konzultáció minden kezelésnél nagyon fontos, erre kellő időt kell fordítani. Győződjünk meg arról, milyen töltőanyagot használ az orvos, tájékoztassuk korábbi beavatkozásainkról, tegyük fel kérdéseinket, mondjuk el kételyeinket, és csak abban az esetben vállaljuk a kezelést, ha meggyőződtünk arról, hogy jó helyen vagyunk. Az alapos, mindenre választ adó esztétikai konzultáció a sikeres kezelés kulcsa.
  • Tájékozódjunk, hogy milyen hyaluronsavat alkalmaz az orvos, mert a piacon elérhető hyaluronsavak között minőségi különbség van, csomóképződés gyakorisága, és hatástartam szempontjából is. A csúcskategóriás hyaluronsav relatíve drágább, de ha ár-érték arányban, és legeslegfőképpen a saját egészségünk szempontjából nézzük, mindenképpen a drágább éri meg. Itt nem igaz, hogy az olcsóbb is lehet ugyanolyan jó, mert eleve nem tart annyi ideig a hatása, mint egy relatíve drágább hyaluronsavnak.
  • A kezelés előtt kérjünk részletes konzultációt, kezelési tervet, mely meghatározza, hogy az orvos milyen mennyiségű hyaluronsavat fog beadni. A kezelési terv összeállítása nagy szakértelmet kíván, mert az ettől is függ, hogy mennyire lesz természetes és tartós.
  • Óvakodjunk a túltöltéstől, a túl gyakori injekcióktól, mert az ajkunk kifordulhat, és a hatás természetellenes lesz. Ezen kívül túltöltésnél gyakoribbak a szövődmények is, mint pl. a csomóképződés.
  • A töltőanyagok nem gyógyszerek, hanem orvostechnikai eszköznek minősülnek. Viszont gyártási számuk, lejárati idejük kötelezően fel van tüntetve a dobozon, illetve a készítményhez adott matricákon. Ezeknek a matricáknak a felragasztása biztosítja azt, hogy ha bármi probléma merülne fel után lehet követni, hogy mi lehetett a kiváltó ok, egészen a gyártóig. Tehát ezt a matricát az orvosnak fel kell ragasztani a kezelési naplóba.
  • Előfordul,hogy az ajakfeltöltésre érkező vendég korábban már töltetett valahol hyaluronsavat, és amikor rákérdezek, hogy milyen márkájú hyaluronsavat töltöttek be neki, nem tud válaszolni. Azt javaslom, hogy mindig tisztázzátok a kezelőorvossal, milyen anyagot kaptatok, sőt meg kell őrizni a kezelési naplót, vagy beleegyező nyilatkozatot is az alkalmazott termék matricájával együtt. Ez rendkívül fontos a további töltések miatt is, milyen anyagra mi kerül, mennyi idő telt el, egyáltalán hyaluronsav volt, vagy más töltőanyag, pl. kollagén, kalcium-hydroxil-apatit, netalán szilikon olaj. Ez rendkívül fontos a későbbi szövődmények esetleges kialakulása miatt is.
  • Ne higgyünk a reklám fotóknak. Gyakran találunk ilyen előtte-utána fotókat honlapokon, melyek nem mindig valós eredményeket tükröznek. Én mindig saját anyagomból szoktam előtte-utána fotókat mutatni konzultáció során.
  • A hyaluronsavas ajakfeltöltés az egyik legkiválóbb orvosi esztétikai kezelés, a képzett szakember kezében. Én több mint 10 éve végzek ilyen beavatkozásokat, rendszeres, visszajáró vendégeim vannak, akikkel öröm együtt dolgozni, látni azt, hogy tudtam segíteni problémájuk megoldásában.

Fordulj hozzánk bizalommal!

Régóta tervezed az ajakfeltöltést, de idegenkedsz a drasztikus beavatkozásoktól? A hyaluronsavas ajakfeltöltés jelentheti számodra az ideális megoldást!
Foglalj időpontot online!

Készen állsz a változásra?

Az egészséges és ápolt bőr – nemtől és korosztálytól függetlenül – bárki számára elérhető. Neked is ez a célod?
Keress bennünket bizalommal!
FOGLALJ IDŐPONTOT ONLINE!
VARGA ESZTÉTIKA - BŐRGYÓGYÁSZAT DEBRECEN BELVÁROSÁBAN
Készítette:
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram