Orvosi Esztétika

Ráncfeltöltés

Az orvosi esztétika hagyományos ránctalanító kezelései közé tartozik a hyaluronsavval történő ráncfeltöltés, arckontúr kezelés.

A hyaluronsav ízületeink kenőanyaga, bőrünk irha rétegének rendkívül fontos molekulája. Nagy mennyiségű vizet tud megkötni, így feszesíti, hidratálja a bőrünket. Az évek folyamán fokozatosan csökken a szintje bőrünkben.

Az orvosi esztétikában a hyaluronsavat térfogatpótlásra, általános hidratálásra, az arc kontúrjának fiatalossá tételére alkalmazzuk. A hyaluronsav molekulák a bőrbe injektálva fokozatosan bomlanak le, 6-18 hónap alatt.

Mi a különbség az egyes hyaluronsav injekciók között?

  • keresztkötött hyaluronsav: elsősorban térfogatpótlásra alkalmazzuk az ilyen típusú hyaluronsav injekciót, az orrtól, pl. az ajkakig húzódó ráncok feltöltésére, vagy a szájzugtól az állig kialakuló ráncokba.
  • nem keresztkötött hyaluronsav: hidratálásra, felületi, apró ráncok térfogatpótlására, szem alatti karikák kitöltésére használjuk. Több kezelés szükséges, a kellő hatás eléréséhez, általában 4 alkalom, hetente egyszer.

Kinek javaslom a hyaluronsavas kezelést?

Aki szeretné, ha bőre feszesebb, fiatalosabb kinézetű lenne, nem irtózik a tűtől, és a cél érdekében nem riad vissza a tűszúrások, és a feszítő érzés okozta kisebb fájdalom elviselésétől.

Hogyan alkalmazzuk a hyaluronsavat?

Aki szeretné, ha bőre feszesebb, fiatalosabb kinézetű lenne, nem irtózik a tűtől, és a cél érdekében nem riad vissza a tűszúrások, és a feszítő érzés okozta kisebb fájdalom elviselésétől.


Hogyan alkalmazzuk a hyaluronsavat?

A hyaluronsavat többféleképpen is tudjuk alkalmazni:

  1. Ráncfeltöltés hagyományos módszerrel: általában, ha hyaluronsavas ráncfeltöltésről beszélünk, akkor ezt az eljárást értjük alatta, vagyis a hosszabb, mélyebb ráncok feltöltését, térfogatkitöltést. Mivel nagyon sokféle márkanéven forgalmaznak hyaluronsavat, az orvos feladata kiválasztani, hogy melyiket alkalmazza. A hatalmas választékban is vannak kiemelkedően hosszú hatástartamú hyaluronsavak, melyeknél akár 18 hónapig is tarthat a lebomlás.
  2. Injekciós mezoterápia: célunk a bőr általános feszesítése, hidratálása, az apró, felületi, napfény okozta ráncok kezelése. Ez az eljárás az arc bármely részén, akár az egész arcon is alkalmazható. Felületes tűszúrásokkal a bőr irha rétegébe juttatjuk a nem keresztkötött hyaluronsavat, így jelentős hidratáltságot és általános bőrfeszesítő hatást tudunk elérni. A felületes, napfény okozta ráncok kezelésére, és legfőképpen a szem alatti karikák ellen ideális kezelési módszer. Csak képzett, orvosi esztétikában jártas szakember végezheti a kezelést. A kezeléssorozat több alkalomból áll, hetente 1-szer lehet végezni a beavatkozást, egy kezeléssorozat általában 4 kezelésből áll. Évente 3-szor lehet ismételni a kezeléssorozatot. Tartóssága egy kezeléssorozat után lehet akár 6 hónap is, ez egyénileg lehet ennél hosszabb, vagy rövidebb idő is.
  3. Arckontúr formázás: ez a legújabb beadási technika, mely MD kódok néven ismert, alkalmazásához külön képzés elvégzése szükséges, még akkor is, ha az orvos már évek óta végez hyaluronsavas ráncfeltöltést. Ehhez a módszerhez más típusú, csak a legújabb Vycross technológiával készült hyaluronsav alkalmazható, melynek legismertebb képviselője a Juvederm márkanéven forgalmazott termékcsoport. A kezelések célja az arckontúr javítása, különleges lifting hatás elérése. Ennek érdekében az MD kódok által meghatározott pontokban és mennyiségben kell az arc meghatározott részeibe, mély rétegekbe juttatni a hyaluronsavat.

Milyen mellékhatásai lehetnek a kezelésnek?

Mivel a hyaluronsav természetes anyag, nem állati eredetű, ezért ritka az allergiás reakció, és jó minőségű hyaluronsav ampulla alkalmazása mellet a csomóképződés is ritkán fordul elő a bőrben. A tűszúrások helyén bevérzés jelentkezhet, vagy enyhe duzzanat, bőrpír, nyomásérzékenység, de ezek napok, 1-2 hét alatt elmúlnak.

Meddig tart a kezelés hatása?

A beadás helyétől, az alkalmazott hyaluronsav minőségétől, és egyéni tényezőktől függően 6-18 hónapig tart a hatás, a hyaluronsav fokozatosan bomlik le a bőrben.

Ismételhető-e a kezelés?

Amennyiben szükséges, a hyaluronsav bármikor pótolható, óvakodni kell a túltöltéstől, mely megváltoztatja az arckaraktert, és elvész a természetes arcforma. Én általában évente egy, vagy két kezelést szoktam alkalmazni ugyanarra a területre.

Mi történik, ha nem alkalmazunk hyaluronsavas kezelést?

A gravitáció, és a bőr természetes öregedési folyamatai miatt bőrünk fokozatosan megereszkedik, a statikus ráncok egyre mélyülnek. Ha már volt hyaluronsavas ráncfeltöltésünk, de nem szeretnénk újabb injekciót, fokozatosan mélyülni fognak ráncaink.

Fordulj hozzánk bizalommal!

Ha a feszesebb és fiatalosabb arcbőr elérése érdekében nem riadsz vissza néhány kis tűszúrástól, a hyaluronsavas arcfeltöltés ideális választás lehet a számodra.
Foglalj időpontot online!

Készen állsz a változásra?

Az egészséges és ápolt bőr – nemtől és korosztálytól függetlenül – bárki számára elérhető. Neked is ez a célod?
Keress bennünket bizalommal!
FOGLALJ IDŐPONTOT ONLINE!
VARGA ESZTÉTIKA - BŐRGYÓGYÁSZAT DEBRECEN BELVÁROSÁBAN
Készítette:
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram