Pattanások és hegek kezelése

Pattanások és hegek kezelése

Bár sokan azt gondolják, hogy a pattanások a serdülőkorral járó természetes állapot részei, azonban nagyon könnyen súlyossá válhat egy pattanásos bőrbetegség. A pattanásos bőr nem csak serdülő kori probléma, hanem nagyon gyakran felnőtteket is érint, főleg a nők körében gyakori, terhesség, vagy fogamzásgátló gyógyszer elhagyása után.

A pattanásokat az okozza, hogy a faggyú és a baktériumok mennyisége megnő a bőr faggyúmirigyeiben, ezzel együtt a faggyúmirigy kivezető nyílása elszarusodik, és nem tud kiürülni a faggyú a bőr felszínére. A faggyúmirigyek begyulladnak, és megnövekszenek. A miteszerek olyan pattanások, ahol a faggyú felszaporodik, és a kivezető nyílás elzáródása miatt letokolódik. A nyílt miteszerek fekete pontokként jelennek meg a bőrön. A fehér miteszerek teljesen le vannak zárva, a bőr felszíne alatt.

 

 Pattanások kialakulásának okai lehetnek:

 
 • genetikai, öröklött hajlam
 • faggyútermelés növekedése
 • baktériumok szaporodása a faggyúban
 • hormonális okok
 • gyulladás
 • egyszerű szénhidrátokban gazdag étrend, környezeti tényezők
 
A pattanások kezelésére, és a súlyos esetek megelőzésére én bőrgyógyászként a legkorszerűbb hatóanyagokat és kezeléseket alkalmazom.
 
 

Miért kell kezelni a pattanásokat?

 
 • Mert a pattanásos bőr lelki problémákat okozhat, különösen serdülő korban.
 • Mert ha nem kezeljük őket, különösen a nyári hónapokban nagy veszélynek vannak kitéve a pattanásos betegek, mert akár néhány nap alatt is hirtelen rosszabbra fordulhat állapotuk, és heggel gyógyuló, mély pattanások jelenhetnek meg a bőrükön.
 

Mi történik, ha nem jössz el hozzám a pattanásaid miatt?

 
 • Életre szóló maradandó nyomot hagyhatnak a pattanások: mély hegeket, pigment foltokat.
 • Egyre több pattanás alakulhat ki a bőrödön, így nehezebb lesz kezelni.
 • Ha az otthon alkalmazott kezelésben nem a megfelelő krémeket, alapozót használod, egyre rosszabb állapotba kerülhet a bőröd.
 • Ha a fájdalmas, hosszadalmas kozmetikai kezeléseket választod, nyomkodással a bőr apró erei bevérezhetnek, begyulladhatnak, és maradandó gyulladás utáni pigment foltok alakulhatnak ki a bőrödön.

Milyen kezelési módszereket javaslok a pattanásokra?

 

Kémiai hámlasztás:

 
Ez az eljárás a bőr meghatározott rétegének lehámlasztását jelenti. Sokan attól tartanak, hogy a hámlasztásos kezelés után napokig ki sem tudnak lépni az utcára, mert olyan nagymértékben hámlik a bőrük. A pattanások kezelésénél nem alkalmazunk mélyhámlasztást, csak a felső hámréteget távolítjuk el, tehát nem kell emiatt otthon maradni. Ezt a kezelést ősztől tavaszig végezzük, a nyári hónapokban nem lehet.
 

Mikor alkalmazzuk a felületes hámlasztásos kezelést?

 
Enyhe és középsúlyos pattanásos betegségnél, valamint a súlyos esetek megelőzésére. Ha már heggel gyógyuló súlyos esettel állunk szemben, akkor kiegészítő kezelésként alkalmazzuk bizonyos gyógyszeres kezelések mellé.
 

Milyen előnyökkel jár a hámlasztásos kezelés?

 
 • A kezelés nem fáj, enyhe égő érzéssel jár, mely percek alatt elmúlik.
 • Megelőzhető vele a súlyos esetek kialakulása.
 • Megelőzhető a bőr hegesedése.
 • Nem alakulnak ki a bőrön pigment foltok.

 

Hány alkalom szükséges a hámlasztásos kezelésből?

 
Egy kezeléssorozat 5 kezelésből áll, melyeket hetente végzünk, aztán 6 hét regenerálódási időszak következik.
A kezeléssorozat évente kétszer ismételhető, és havonta vagy kéthavonta egy-egy fenntartó kezelés és otthon alkalmazott napi bőrápolás szükséges.
 

Teljes gyógyulást hoz a kezelés?

 
Egy kezeléssorozattal látványos eredményt érünk el, azonban a pattanások addig újra és újra előjönnek, amíg le nem zajlik a hormonális változás serdülőkorban, vagy a felnőtt kori esetekben, meg nem szűnik a kiváltó ok.
 

Lehet-e gyógyszert szedni hámlasztásos kezelés mellett?

 
Bizonyos gyógyszereket, pl. antibiotikumot lehet, azonban isotretionin hatóanyagú gyógyszereket tilos szedni a kezelés előtt fél évvel, és a kezelés alatt.
 

Szoláriumozni, vagy napozni szabad-e a kezelés alatt?

 
A hámlasztás előtt legalább 2 héttel, és a kezeléssorozat után 6 hétig tilos a szolárium használat és a napozás, mert pigment foltok jelenhetnek meg a bőrön.
 

Az otthoni kezelésre kapok-e javaslatokat?

 
Minden esetben szükséges otthoni kezelés a hámlasztás alatt és utána, hiszen hosszú távon csak így tudjuk fenntartani az elért eredményeket. A legjobb minőségű termékeket szoktam javasolni, arclemosót, utókezelő krémet és fényvédőt. Ha szeretnél alapozót használni, ennek kiválasztásában is tudok megfelelőt javasolni.

Pattanás utáni hegek kezelése

 
A mély, gyulladt pattanások nagyon gyakran hegek hátrahagyásával gyógyulnak. A heges bőr komoly lelki problémákat okozhat egy életen át.

Hogyan kezelem a hegeket?

 
A hegek kezelésére a legjobb megoldás a Pixel peel eljárás, mely két technika ötvözésén alapul.

Hogyan zajlik a Pixel peel kezelés?

Első lépés a Mezopen kezelés: 

 • A bőrt érzéstelenítő krémmel bekenjük, 30percig érzéstelenítjük, majd a krémet nagyon alaposan lemossuk. Ezt követően a bőrt fertőtlenítjük, és a Mezopen készülék vékony tűi segítségével a bőrön apró szúrásokat ejtünk.

Második lépés a kémiai hámlasztás:

 •  A bőrt ismét lefertőtlenítjük, majd egyenletesen felvisszük a hámlasztó anyagot, mely az apró szúrásokon keresztül a bőr mélyebb rétegeibe jut. A kezelést egy bőrnyugtató, regeneráló maszk felhelyezésével fejezzük be.
 • A kívánt eredményt legalább 4 kezeléssel tudjuk elérni, 3 hetente egy alkalommal végezzük a kezeléseket.
 • Utóápoló, és fényvédő krémet javaslok otthoni használatra, mely meggyorsítja a hámlást, és a bőr regenerációját.
 • A hámlás a 2. napon kezdődik, 5 napig tart. A bőr megújul, a hegek kitelődnek.
 
Garancia
 
 1. Minőségi garancia a szolgáltatásokra: díjnyertes hámlasztó anyagokat alkalmazok, melyek tudományosan bizonyítottan hatékonyak, szigorú minőségi ellenőrzések mellett készülnek.

 2. Allergia garancia: amennyiben a tőlünk vásárolt, otthonra javasolt termék allergiát váltott ki, visszafizetjük az árát, ha visszahozod a terméket.

 3. Elérhetőségi garancia: a kezelés teljes ideje alatt bármikor el tudsz érni, ha kérdésed van, e-mailben, vagy Facebook messengeren, azonnal válaszolok, nem hagylak magadra, hiszem, hogy a kezelés csak akkor lesz sikeres, ha partnerek vagyunk benne.