PDO-szálbefűzés

PDO-szálbefűzés

Az utóbbi években rendkívül kedveltté vált a bioszálak befűzése az arc kontúrjának emelése céljából.

A szálak ugyanolyan technológiával készülnek, mint a sebészi felszívódó varrófonalak. A bioszál egy tűre van felfűzve, a tűt pedig a bőr alsó rétegébe kell beszúrni, a bőr alatt a kívánt mélységig betolni, a szál vége beakad, és kihúzzuk a tűt.

A szálak 2-3 hónap alatt fokozatosan lebomlanak, heget, vagyis kollagént képezve a bőrben, és ez a kollagén köteg feszesíti a bőrt.

Ahhoz, hogy az arckontúrt feszesebbé tegyük, sok szálat kell a bőrben elhelyezni, és az sem mindegy, hogy milyen irányban szúrjuk be a szálakat tartalmazó tűket. A szálak a bőr alatt egymásra merőlegesek, tehát egy kollagén háló keletkezik.

 

 Kinek javaslom a kezelést?

 

30 év fölöttieknek, ha a bőr kezd megereszkedni, már nem annyira feszes, akkor a bioszál befűzés ideális választás.

 

Hogyan történik a szálbefűzés?

 
Minden szálbefűzést konzultációval kezdünk. A konzultáció során kezelési tervet készítek, a problémás területnek megfelelően, megbeszéljük, hogy mennyi szál szükséges, mik lehetnek a lehetséges mellékhatások. Szálbefűzés előtt injekcióval érzéstelenítem a szúrási pontok helyén a bőrt, majd egyesével beszúrom a szálakat. A kezelés relatíve rövid időt igényel.

Gyakori kérdések amik felmerülhetnek:

 

 

A kezelés után mennyi idő múlva látszik a hatás?

 Általában 2 hónap alatt alakul ki a végleges hatás.
 

Mikor múlik el a kezelés hatása?

 Több mint egy évig, leggyakrabban 12-18 hónapig tart a hatás, fokozatosan múlik el, nem egyik napról a másikra.

 

Fájdalmas-e a kezelés?

 Érzéstelenítő injekciót alkalmazok, ezért csak minimális kellemetlen feszülő érzést szoktak jelezni a vendégek.

Milyen mellékhatások fordulhatnak elő?

 Leggyakoribb a bevérzés, mely általában 1-2 hét alatt szívódik fel, a szálak helyén duzzanat, érzékenység alakulhat ki, de ezek is megszűnnek pár nap alatt. A kezelést követő 3-5 napig felléphet fájdalom. Bőregyenetlenség, mely szintén megszűnik pár nap alatt. Nagyon-nagyon ritkán fordul elő, hogy az injekció helyén fertőzés alakul ki, vagy, hogy a szálak nem rögzülnek jól, elvándorolnak, és tapintani lehet őket a bőrfelszínhez közel.

 

Mire kell odafigyelni kezelés után?

Kezelés után 1 hónapig tilos arcmasszázst végeztetni, és a fogászati műtét is tilos. 2 hétig nem javasolt kemény dolgokat rágni, edzeni, szaunázni.

 

Soha ne feledd: SZÉP VAGY!

Dr. Varga Viktória

A Hélia-D Professional bőrgyógyász szakértője