Aki először keresgél orvosi esztétikai kezelések területén, egyre gyakrabban futhat bele az orvosi mezoterápia fogalomba. Ma összefoglaljuk, hogy mit is kell tudnunk róla.

Mi az az orvosi mezoterápia?

Maga a mezoterápia több mint 50 éves múltra vezethető vissza. Ezalatt a kezelés alatt különböző területeken hasznos hatóanyagot juttatunk be a bőr középső rétegeibe, azaz az irha rétegbe. Alapvetően tűs és tű nélküli mezoterápia létezik. Egy mezoterápiás kezelés során csak kifejezetten erre a célra készült hatóanyagokat lehet használni, amelyek tökéletesen sterilek, mondhatni analitikai tisztaságúak, sőt tartósítószer- és színezék-, állagjavító-, és adalékanyagoktól egyaránt mentesek.

Akadnak kozmetikusok, akik hirdetik, hogy alkalmaznak mezoterápiás kezelést, ám ez jogszabályba ütközik. A jelenleg hatályos magyar jogszabályok alapján egy élő ember esetében injekció beadására csak orvos jogosult, hiszen maga az injekció ténylegesen történő beadása szintén egészségügyi végzettséghez kötött.

Ez azt jelenti, hogy a tűs hatóanyag bejuttatása kizárólag orvosi kézhez és végzettséghez is kötött, ezáltal tehát kozmetikus ezt a kezelést nem végezheti el.

Milyen problémák esetén hatékony az orvosi mezoterápia?

Nagy előnye a tűs orvosi mezoterápiának, hogy gyorsan, meglehetősen látványos eredményt érhetünk el, hiszen már néhány kezelés is igen hatékony. A kezelések ismételhetőek, aminek köszönhetően van mód kúraszerű és fenntartó kezelésre egyaránt. Szükség esetén kombinálható már szépészeti, orvosesztétikai kezelésekkel.

Rövid idő alatt  készül el egy ilyen kezelés, ami igen korrekt áron elérhető, arról nem is beszélve, hogy maximálisan személyre szabható.

Mivel helyi érzéstelenítő krém alkalmazásával zajlik az eljárás, így minimális fájdalommal jár. Nem mellesleg egy igen vékony tű segítségével történik a folyamat, aminek köszönhetően nincs is gyógyulási idő.

Tű nélküli mezoterápia

Ebben az esetben tű használata nélkül kerül sor a mezoterápiára.

Lássuk, milyen esetekben hasznos!

A tű nélküli kezelés egyáltalán nem fájdalmas, ennek sincs úgymond gyógyulási ideje. Szerencsére a mezoterápiás kezelések bármikor ismételhetőek, de alapvetően 1 évet megközelítő ideig tartanak.

Hogyan végezzük?

Roppant egyszerűen. A tű nélküli gép segítségével, elektroporációval kerül bevitelre a hatóanyag a bőr sejtjeibe. A kezelés megkezdése előtt az arctisztítás és a fertőtlenítés elengedhetetlen. Ezt követően a peeling következik és a bőrproblémának megfelelő hatóanyaggal történő kezelése. Végül pedig egy pakolást és egy zárókrémet alkalmazunk.

Mivel nincs ismert mellékhatása, így bármikor ismételhető. 1 kezelés általában 5 alkalomból áll, ezt követően pedig 1 évig semmi gondunk nem lesz az arcbőrünkkel.

További információkért keressen minket elérhetőségeinken!