2020.10.27.

A megfelelő arcápolási rutin a mindennapokra

Amikor valaki a megfelelő arcápolási rutinról beszél, számos kérdés merülhet fel bennünk. Minden nap ugyanazt kell tennünk reggel és este? Milyen kencék valók a bőrünkre, és mit hagyjunk ki? Ezekre adunk választ mai cikkünkben.

Milyen a bőrtípusunk?

Az első és legfontosabb lépés az arcápolási rutin kialakításához az, hogy tudjuk, hogy milyen a bőrtípusunk. Ez azért elengedhetetlen, mivel mást igényel egy zsíros, és másra van szüksége egy száraz bőrtípusnak. Hiszen míg száraz bőr esetén érdemesebb a zsírosabb hatású arcápolókat használni, addig zsíros bőr esetén inkább a géles, könnyedebb arcápolók a javasoltak.
Ugyanígy másra van szükség problémás bőr esetén is. Pattanások, rosacea és különböző bőrproblémák esetén rendkívül fontos az, hogy a kezelés is helyet kapjon a mindennapos arcápolási rutinban. Optimális esetben, a bőrtípusnak megfelelő arcápolási rutin mellé tökéletesen beilleszthető a problémás bőr kezelése is.
Ennek kialakításában nagy segítségünkre lehet egy bőrgyógyász szakorvos, aki segít meghatározni a bőrtípusunkat, célirányos tanácsokkal lát el a mindennapokra, és hatékony segítséget ajánl a bőrproblémák kezelésére is. Arról nem is beszélve, hogy szükség esetén még konkrét terméket is javasol a hatékony arcápolás érdekében.

A reggeli arcápolási rutin:

Ha már tisztáztuk, hogy milyen bőrtípusra mi való, akkor jöhet a reggeli rutin kérdése. A sorrend mindig ugyanaz legyen, mivel a arcápolás nagyon fontos eleme, hogy mindig a vizes, könnyebb kozmetikumokkal kell kezdeni, majd sorban haladni a krémesebb állag felé.

Így sorban a következőket érdemes használni:

  • lemosó,
  • tonik,
  • szérum vagy esszencia,
  • hidratáló krém,
  • fényvédő

Lemosóként érdemes micellás vizet használni, vagy bőrtípusodtól függően olajosat, esetleg géleset. Szérumok közül nagyon jó szolgálatot tehet a Hélia-D C-vitaminos Lifting Szérum, ami ápolja és hatóanyagának hála táplálja a bőrt. Szérum használata után minden esetben alkalmazzunk fényvédőt, mivel a bőr öregedéséért és a bőrhibák kialakulásáért legnagyobb százalékban az UV-sugárzás felel. Éppen ezért ne sajnáljuk a fényvédőt tartalmazó arckrémeket, mivel hiába tartalmaz fényvédőt mondjuk egy BB krém, ha nem használunk belőle eleget ahhoz, hogy kifejtse a védelmet.

Esti arcápolási rutin

Hasonlóan a reggeli rutinhoz, itt is a könnyedség a sorrend eldöntője. Ez általában így néz ki az esti rutinnál:

  • lemosó,
  • tonik,
  • szérum vagy kémiai hámlasztó,
  • esszencia,
  • hidratáló krém (bőrtípus függvényében)

Az első és legfontosabb lépés a használt smink eltávolítása. Ez főleg a szemnél nagyon fontos, hogy kíméletes legyen. A szérum vagy kémiai hámlasztó és esszencia kivételével mindennapos használatra javasoltak, a felsoroltakat pedig elegendő hetente 1-2 alkalommal alkalmazni. Hidratáló krém tekintetében nagyon hasznos és hatékony a Sébium Lotion, folyékony arcápoló, ami tökéletesen helyreállítja az arcbőr pH értékét.
Webáruházunkban már külön a bőrproblémákra kifejlesztett csomagokat is meg lehet találni, melyek olyan összeállítást tartalmaznak, amik segítenek orvosolni a fennálló problémákat. Ilyen például a Rosáceára hajlamos bőrre kifejlesztett csomagunk.
Ha a fentiek mellett is bizonytalan vagy, hogy melyik arcápoló illik a bőrödhöz, keress minket nyugodtan, és ne feledd: szép vagy!

Készen állsz a változásra?

Az egészséges és ápolt bőr – nemtől és korosztálytól függetlenül – bárki számára elérhető. Neked is ez a célod? Keress bennünket bizalommal!
FOGLALJ IDŐPONTOT ONLINE!
VARGA ESZTÉTIKA - BŐRGYÓGYÁSZAT DEBRECEN BELVÁROSÁBAN
Bankkártyával és egészségpénztári kártyával is tudsz nálunk fizetni!
Készítette:
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram