bőrgyógyászat

Pattanások kezelése

Bár sokan azt gondolják, hogy a pattanások a serdülőkorral járó természetes állapot részei, azonban nagyon könnyen súlyossá válhat egy pattanásos bőrbetegség. A pattanásos bőr nem csak serdülő kori probléma, hanem nagyon gyakran felnőtteket is érint, főleg a nők körében gyakori, terhesség, vagy fogamzásgátló gyógyszer elhagyása után.
A pattanásokat az okozza, hogy a faggyú és a baktériumok mennyisége megnő a bőr faggyúmirigyeiben, ezzel együtt a faggyúmirigy kivezető nyílása elszarusodik, és nem tud kiürülni a faggyú a bőr felszínére. A faggyúmirigyek begyulladnak, és megnövekszenek. A miteszerek olyan pattanások, ahol a faggyú felszaporodik, és a kivezető nyílás elzáródása miatt letokolódik. A nyílt miteszerek fekete pontokként jelennek meg a bőrön. A fehér miteszerek teljesen le vannak zárva, a bőr felszíne alatt.

Pattanások kialakulásának okai lehetnek:

 • genetikai, öröklött hajlam
 • faggyútermelés növekedése
 • baktériumok szaporodása a faggyúban
 • hormonális okok
 • gyulladás
 • egyszerű szénhidrátokban gazdag étrend, környezeti tényezők
A pattanások kezelésére, és a súlyos esetek megelőzésére én bőrgyógyászként a legkorszerűbb hatóanyagokat és kezeléseket alkalmazom.

Miért kell kezelni a pattanásokat?

 • Mert a pattanásos bőr lelki problémákat okozhat, különösen serdülő korban.
 • Mert ha nem kezeljük őket, különösen a nyári hónapokban nagy veszélynek vannak kitéve a pattanásos betegek, mert akár néhány nap alatt is hirtelen rosszabbra fordulhat állapotuk, és heggel gyógyuló, mély pattanások jelenhetnek meg a bőrükön.

Mi történik, ha nem jössz el hozzám a pattanásaid miatt?

 • Életre szóló maradandó nyomot hagyhatnak a pattanások: mély hegeket, pigment foltokat.
 • Egyre több pattanás alakulhat ki a bőrödön, így nehezebb lesz kezelni.
 • Ha az otthon alkalmazott kezelésben nem a megfelelő krémeket, alapozót használod, egyre rosszabb állapotba kerülhet a bőröd.
 • Ha a fájdalmas, hosszadalmas kozmetikai kezeléseket választod, nyomkodással a bőr apró erei bevérezhetnek, begyulladhatnak, és maradandó gyulladás utáni pigment foltok alakulhatnak ki a bőrödön.

Ajándékozz egészséges, ápolt bőrt!

Az ajándékutalvány bármely szolgáltatásunk igénybevételekor – a vásárlástól számított 6 hónapon belül – felhasználható. A kártya megrendeléséhez vagy felhasználásához vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén, vagy foglalj időpontot online!
KAPCSOLATFELVÉTEL

Fordulj hozzánk bizalommal!

Ints búcsút a pattanásos bőr okozta kellemetlenségeknek a legkorszerűbb hatóanyagok és kezelések alkalmazásával!
Foglalj időpontot online!

Készen állsz a változásra?

Az egészséges és ápolt bőr – nemtől és korosztálytól függetlenül – bárki számára elérhető. Neked is ez a célod? Keress bennünket bizalommal!
FOGLALJ IDŐPONTOT ONLINE!
VARGA ESZTÉTIKA - BŐRGYÓGYÁSZAT DEBRECEN BELVÁROSÁBAN
Bankkártyával és egészségpénztári kártyával is tudsz nálunk fizetni!
Készítette:
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram