bőrgyógyászat

Felnőtt bőrgyógyászat

A bőrbetegségek felnőtt korban is sokakat érintenek, lehetnek régóta fennálló, krónikus betegségek, illetve 6 hétnél nem régebbi, vagyis akut bőrbetegségek.

Milyen esetekben keress fel minket?

  • Ha a bőröd száraz, feszül, kipirosodik, viszket, irritált-és a patikában kapható testápolók nem használnak: ilyen esetben a nagyon gyakori ekzema lehet a diagnózis, melynek több változata is van, és gyakran a helyes diagnózis felállítása, a kiváltó okok azonosítása sem könnyű, ez mindenképen szakember feladata, ahogyan a helyes kezelés módjának megválasztása is.
  • Ha ekzemánk van, és nem megyünk időben bőrgyógyászhoz, akkor felülfertőződhet, baktériumok, vagy gombák, ritkán vírusok által, melyből sokkal nehezebb kigyógyulni, mint egy fertőzésmentes ekzemából. Az ekzema krónikus bőrbetegség, ez azt jelenti, hogy a tünetek elmúlnak, de időről időre visszatérhetnek, tehát folyamatos bőrgyógyászati kontroll, és megelőzés szükséges az ekzema sikeres kezeléséhez.
  • Ha bőrödön hólyagos elváltozást észlelsz, mely lehet fájdalmas, viszket, terjed: több kiváltó oka lehet, de leggyakrabban vírus okozza, pl. övsömör. Nagyon fontos, hogy a szövődményeket megelőzzük ilyen esetekben, tehát minél hamarabb megfelelő kezelés szükséges.
  • Ha gyulladt, fájdalmas, piros a bőröd, esetleg gennyes hólyagok is vannak-ha lázad is van, azonnal keress fel minket: a láz, fájdalom, fizikai gyengeség nagyon gyakran bőrfertőzésre utalnak, ez egy akut, vagyis gyorsan kialakuló állapot, a kezeléssel sem lehet várni, hiszen nagyon rossz általános állapotba kerülhetünk.
  • Ha már régóta vannak piros, esetleg viszkető, 3-5 cm-es, vagy nagyobb hámló, pikkelyekkel fedett érdes elváltozások a könyöködön, fejbőrödön, térdeden, hátadon: ezek a tünetek pikkelysömörre utalhatnak, mely egy krónikus, genetikai eredetű, egész életet meghatározó, kiújulásra hajlamos, vagy folyamatosan fennálló bőrbetegség. Kezelése mindig bőrgyógyász szakorvos feladata.
  • Ha hullik a hajad: napi 50-100 hajszál kihullása természetes folyamat, ez még nem betegség, de ha ennél több hajszálat vesztünk el naponta, vagy foltos hajhullást, esetleg szemöldök, szempilla vesztését észleled, minél hamarabb keress fel minket, mert minél hamarabb kezdjük a kivizsgálást és a kezelést, annál jobb esélyed van a gyógyulásra.
  • A hajhullás oka lehet egy góc a szervezetedben, lehet genetikai eredetű, nem csak férfiaknál, hanem hölgyeknél is, ezt el kell fogadnunk, de leggyakrabban nem találunk semmilyen kiváltó okot a háttérben, ilyenkor a hajhullás kezelése nehézségekbe ütközik.
  • Ha a körmeid megvastagodtak, sárgák, töredezettek: lehet, hogy gombafertőzés áll a háttérben. Szakrendelésünkön mikroszkópos gombavizsgálatot végzünk, melynek feltétele, hogy a mintavétel előtt 1 hónapig nem szabad kezelni az érintett körmöket.
  • Szemölcsöket, bőrkeményedést észlelsz: bőrgyógyászati vizsgálat alkalmával részletes útmutatást adunk a szemölcsök hatékony kezelési módjairól, műtéti eltávolításra is van lehetőség.

Ajándékozz egészséges, ápolt bőrt!

Az ajándékutalvány bármely szolgáltatásunk igénybevételekor – a vásárlástól számított 6 hónapon belül – felhasználható. A kártya megrendeléséhez vagy felhasználásához vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén, vagy foglalj időpontot online!
KAPCSOLATFELVÉTEL

Fordulj hozzánk bizalommal!

Szabadulj meg a kellemetlenségeket okozó bőrelváltozásoktól!
Foglalj időpontot online!

Készen állsz a változásra?

Az egészséges és ápolt bőr – nemtől és korosztálytól függetlenül – bárki számára elérhető. Neked is ez a célod? Keress bennünket bizalommal!
FOGLALJ IDŐPONTOT ONLINE!
VARGA ESZTÉTIKA - BŐRGYÓGYÁSZAT DEBRECEN BELVÁROSÁBAN
Bankkártyával és egészségpénztári kártyával is tudsz nálunk fizetni!
Készítette:
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram