2024.04.08.

A szoláriumozás bőrrákot okozhat

Nagyon sokan megkérdezik tőlem anyajegyszűrés, vagy műtét után, hogy mikor mehetnek szoláriumba? Az egyszerű válasz az, hogy soha.

Ezen én mindig elgondolkozom, hiszen annyi fórumon lehet hallani már, hogy rákot okoz a szoláriumozás, vagy a túlzásba vitt napozás, de ilyenkor rájövök, hogy még mindig van miről beszélni a szolárium kapcsán.

  1. tény, hogy a szolárium használat bőrrákot okozhat
  2. tény, hogy a szolárium használat öregíti a bőrt

Ahogy arról is mindenkit lebeszélek, hogy dohányozzon, a szolárium használatot sem javaslom, ugyanis a fenti két tény egyformán igaz a dohányzásra és a szoláriumozásra is.

A szoláriumok 95%-ban UV-A tartományban sugárzó csöveket tartalmaznak, csak maximum 5 % UV-B cső. Ez azért van így, mert az UV-B sugárzás rövid távon, nagyon hamar leégést okoznak, ez pedig sokszorosan növeli a bőrdaganat kockázatát.

Manapság az emberek egy része igyekszik odafigyelni arra, hogy egészségesen éljen, figyelnek arra, hogy mit esznek, rendszeresen sportoljanak, nem dohányoznak. Az egészséges életmódba nem fér bele, hogy agyonégetjük magunkat a szoláriumban, vagy nyáron a déli napsütésben. Ez, ahogy már megállapítottam, ugyanolyan káros, mint a dohányzás. Tehát kerüljük a szolárium használatot, és válasszunk olyan fényvédő krémet, ami az UV-A és UV-B sugarakat egyaránt kiszűri. A fényvédő krémet 20 perccel azelőtt kenjük fel a bőrünkre, mielőtt kimegyünk a napra, és 1,5-2 óránként, vagy fürdés után kenjük fel újra.

Készen állsz a változásra?

Az egészséges és ápolt bőr – nemtől és korosztálytól függetlenül – bárki számára elérhető. Neked is ez a célod? Keress bennünket bizalommal!
FOGLALJ IDŐPONTOT ONLINE!
VARGA ESZTÉTIKA - BŐRGYÓGYÁSZAT DEBRECEN BELVÁROSÁBAN
Bankkártyával és egészségpénztári kártyával is tudsz nálunk fizetni!
Készítette:
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram